tirsdag den 1. november 2011

Dansk pressemeddelelse

Danske studerende prøver kræfter med iværksætterlivet i USA

Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise står bag et uddannelsesprogram, der belønner talentfulde iværksætterstuderende med et fire ugers intensivt studieophold i Silicon Valley. Programmet byder på bl.a. faglig udfordring, virksomhedbesøg og netværkstræning.
Fonden for Entreprenørskab – Young Entreprise har til formål at udbrede kendskabet til entreprenørskab bredt i hele det danske uddannelsessystem, fra folkeskole til Ph.d.-niveau. Nu igangsættes initiativet, Silicon Venture, der skal imødekomme og skabe muligheder for særligt dygtige og engagerede kandidatstuderende på universiteterne.

Hands on-undervisning i iværksætteri
Silicon Venture sparkes i gang i september 2011 for studerende ved entreprenørskabsfag på Aalborg Universitet og Copenhagen Business School. Her modtager de studerende teoretisk og praktisk undervisning i opstart af virksomhed samt forretningsudvikling. Som en del af faget, kan de ansøge om at tilbringe fire uger i iværksætter-mekkaet, Silicon Valley i USA. De otte studerende, der udarbejder de bedste forretningsideer bliver belønnet med udlandsopholdet. Udvælgelsen af de studerende sker ved eventen ”Student Entrepreneur Day”, fredag den 7.oktober fra kl. 12.00 – 16.00 på CBS. Se vedlagte invitation.

Fire uger blandt amerikanske iværksættere

Inden afrejse vil de udvalgte studerende blive rustet til at begå sig i den amerikanske iværksætterkultur. I Silicon Valley skal de studerende arbejde videre med deres egen foreretningsidé og samle gode erfaringer blandt iværksættere. Under opholdet, der er arrangeret i samarbejde med Innovation Center Denmark, vil de studerende få iværksætterlivet helt ind under huden og de vil tilegne sig vigtige erfaringer indenfor iværksætteri, som de kan bringe videre til deres uddannelse og personlige karriere.

Om Silicon Venture
Silicon Venture er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise i samarbejde med Innovation Center Denmark i Silicon Valley, Aalborg Universitet, Copenhagen Business School, Venture Cup, Forsknings og Innovationsstyrelsen og Erhvervs- og Byggestyrelsen. Målet med pilotprojektet er at udvikle et koncept der kan udbredes til flere uddannelsesinstitutioner fremover.


”Med Silicon Venture kan vi både belønne og udfordre studerende, der viser særligt talent og drive indenfor innovativ tænkning og iværksætteri.”

- Christian Vintergaard, Direktør, Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.
E-mail: christian@ffe-ye.dk, Telefon: 28754191

”At bevæge sig fra en jobtageragenda til en jobskaberagenda i forhold til universitetets uddannelser er en udfordring som vi bl.a. løfter gennem et øget fokus på iværkætteri i universitetsmiljøet. Derfor er jeg meget begejstret for de muligheder der ligger i at sende unge iværksættertalenter til Silicon Valley og afprøve deres forretningsideer på den internationale scene.”
- Kenneth Stenkjær Pedersen, ekstern lektor i forretningsudvikling og entreprenørskab, Aalborg Universitet
E-mail: kep@adm.aau.dk, tlf: 99 40 72 73 

For mere information kontakt Pål Simon Fernvall: Tlf: 2445 7675, e-mail: paal@ffe-ye.dk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar